Samostanske kiflice

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 101561) |moji recepti

0
1 jaje + i žumanjak 10 dag margarina 20 dag mljevenih badema 18 dag brašna 7 dag šećera 1,5 - 2 žličice cimeta Priprema Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto i ostaviti oko 1 sat u hladnjaku. Od tijesta kidati male komadiće, na podlozi razvaljati u malu "kobasicu" i saviti u kiflicu.Slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje i staviti u pećnicu na 190°C oko 10-15 min.Trebaju ostati bijeli. Ohlađene kiflice umočiti u otopljenu čokoladu i posuti sjeckanim bademima. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ SLATKE KIFLICE najbolji recept Slane kiflice ›
Kiflice su uvijek dobro došle. Ove su posebne, nazvane samostanske kiflice. Ja ih pripremam na način kakav je u receptu, ali katkad umjesto cimeta stavim naribanu koricu cijele, velike naranče. Probajte!
Recepti - 4 - slika

Evo što vam treba za samostanske kiflice:

Sastojci

  • 1 jaje + i žumanjak
  • 10 dag margarina
  • 20 dag mljevenih badema
  • 18 dag brašna
  • 7 dag šećera
  • 1,5 - 2 žličice cimeta

Priprema

Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto i ostaviti oko 1 sat u hladnjaku. Od tijesta kidati male komadiće, na podlozi razvaljati u malu "kobasicu" i saviti u kiflicu.Slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje i staviti u pećnicu na 190°C oko 10-15 min.Trebaju ostati bijeli.

Ohlađene kiflice umočiti u otopljenu čokoladu i posuti sjeckanim bademima.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)