Samostanske kiflice
Kiflice su uvijek dobro došle. Ove su posebne, nazvane samostanske kiflice. Ja ih pripremam na način kakav je u receptu, ali katkad umjesto cimeta stavim naribanu koricu cijele, velike naranče. Probajte!
Evo što vam treba za samostanske kiflice:
Sastojci
- 1 jaje + i žumanjak
- 10 dag margarina
- 20 dag mljevenih badema
- 18 dag brašna
- 7 dag šećera
- 1,5 - 2 žličice cimeta
Priprema
Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto i ostaviti oko 1 sat u hladnjaku. Od tijesta kidati male komadiće, na podlozi razvaljati u malu "kobasicu" i saviti u kiflicu.Slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje i staviti u pećnicu na 190°C oko 10-15 min.Trebaju ostati bijeli.
Ohlađene kiflice umočiti u otopljenu čokoladu i posuti sjeckanim bademima.