600 g brašna
1i pol žličica suhog kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
1 jaje
100 ml ulja
80 g masti/maslaca
250 ml mlijeka
Sastojci za premazivanje i posipanje:
1 jaje
1 žličica ulja
krupna morska sol i razne sjemenke: ćurekot, sezam, kim,...
Priprema:
Napraviti pjenicu: u pola šalice mlakog mlijeka razmutiti kvasac, 1 žličicu brašna i šećer...držati na toplom da naraste.
Tijesto zamijesiti od preostalog brašna, pjenice od kvasca, masti i ostalih sastojaka....umijesiti ga dobro...(dovršiti mikserom sa spiralnim nastavacima) te ga ostaviti odmarati oko sat vremena.
Od nadošlog tijesta oblikovati male kuglice* (22-23 g), svaku rastanjiti u obliku elipse i zaviti u kiflicu.
Poredati kiflice u suh pleh (ili ga obložiti papirom za pečenje), svaku kiflicu premazati umućenim jajetom u koje ste dodali žličicu ulja) te ih posipati ili krupnom morskom soli ili sjemenkama po izboru...peći ih u pećnici zagrijanoj na 200°C sve dok ne porumene.
* naravno da možete praviti i veće kiflice.....radeći ovako bude ih oko 50 komada
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.6 (+9)
‹ Baćini kiflići
najbolji recept
Jogurt kifle ›
Recepata za kiflice nikada dosta...svaki novi recept je izazov....meni...vama?
Sastojci:
- 600 g brašna
- 1i pol žličica suhog kvasca
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- 1 jaje
- 100 ml ulja
- 80 g masti/maslaca
- 250 ml mlijeka
Sastojci za premazivanje i posipanje:
- 1 jaje
- 1 žličica ulja
- krupna morska sol i razne sjemenke: ćurekot, sezam, kim,...
Priprema:
Napraviti pjenicu: u pola šalice mlakog mlijeka razmutiti kvasac, 1 žličicu brašna i šećer...držati na toplom da naraste.
Tijesto zamijesiti od preostalog brašna, pjenice od kvasca, masti i ostalih sastojaka....umijesiti ga dobro...(dovršiti mikserom sa spiralnim nastavacima) te ga ostaviti odmarati oko sat vremena.
Od nadošlog tijesta oblikovati male kuglice* (22-23 g), svaku rastanjiti u obliku elipse i zaviti u kiflicu.
Poredati kiflice u suh pleh (ili ga obložiti papirom za pečenje), svaku kiflicu premazati umućenim jajetom u koje ste dodali žličicu ulja) te ih posipati ili krupnom morskom soli ili sjemenkama po izboru...peći ih u pećnici zagrijanoj na 200°C sve dok ne porumene.
* naravno da možete praviti i veće kiflice.....radeći ovako bude ih oko 50 komada
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2014/09/fine-kiflice.html
bravo dragice kuglof je dobar ali moj je jos bolji