Šareni pire od krumpira
Šareni pire? Da, dobro ste pročitali, šareni zbog graška, mrkve..zdravo, zasitno, a fino. Prilog - pun pogodak i za najizbirljivije
Sastojci:
- 75 dag krumpira
- 4 žlice skuhanog graška
- 1 skuhana mrkva
- 5 dag naribanog sira goude
- 5 dag kuhane šunke
- pola dl mlijeka
- 1 grančica peršinovog lista
- maslac
- sol
priprema:
Krumpir ogulite, operite, narežite na kocke i kuhajte u posoljenoj vodi. Skuhani krumpir zatim ocijedite, dosolite i zgnječite vilicom. Dodajte vruće mlijeko, žličicu maslaca, protisnuti grašak i mrkvu, narezanu šunku, nasjeckani peršinov list i naribani sir. Sve izmiješajte u povezanu smjesu. poslužite toplo kao prilog mesu, peradi, divljači, ribi.