Tijesto za savijaču
1 kg izribane buče
3 dl slatkog vrhnja
malo soli
bjelanjka (snijeg)
4 žumanjka
5 dag masti
10 dag šećera s vanilijom
6 dag margarina
2 žumanjka
5 dag šećera
6 dag grožđica korica od limuna
1 žemlja
2 dl kiselog vrhnja
2 bjelanjka snijeg
4 dag masti
3 dag šećera za posipanje
Postupak pripreme
Razvučeno tijesto prosušite, namažite i slažite tako dugo dok nije složeno u veličini posude. Ovako tijesto priredite u dva dijela. Jedan se dio stavi na namazanu posudu, zatim stavite nadjev, a onda drugi dio tijesta. Odozgo se opet namaže mašću i stavi peći.
Nadjev: Buča se očisti, izreže, malo posoli i istisne. Žumanjke miješajte, dodajte slatkog ili kiselog vrhnja i izmiješajte s bučom. Na kraju dodajte snijeg.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+606)
‹ Prigorska bučnica
najbolji recept
Sastojci
- Tijesto za savijaču
- 1 kg izribane buče
- 3 dl slatkog vrhnja
- malo soli
- bjelanjka (snijeg)
- 4 žumanjka
- 5 dag masti
- 10 dag šećera s vanilijom
- 6 dag margarina
- 2 žumanjka
- 5 dag šećera
- 6 dag grožđica korica od limuna
- 1 žemlja
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 bjelanjka snijeg
- 4 dag masti
- 3 dag šećera za posipanje
Postupak pripreme
Razvučeno tijesto prosušite, namažite i slažite tako dugo dok nije složeno u veličini posude. Ovako tijesto priredite u dva dijela. Jedan se dio stavi na namazanu posudu, zatim stavite nadjev, a onda drugi dio tijesta. Odozgo se opet namaže mašću i stavi peći.
Nadjev: Buča se očisti, izreže, malo posoli i istisne. Žumanjke miješajte, dodajte slatkog ili kiselog vrhnja i izmiješajte s bučom. Na kraju dodajte snijeg.
moja mama beš ne voli sir, ali bućnica u ovoj kombinaciji joj je prefina. Ova savijača od buče je izvrstan recept i jedan je od rijetkih recepata koji već znam napamet!