Prigorska bučnica

recepti_bez_slike
60 dag tankog tijesta za savijaču 50 dag svježeg kravljeg sira 30 dag naribane buče 2 dl kiselog vrhnja 3 jaja maslac, sol Preljev 2 jaja 2 dl kiselog vrhnja 5 dag maslaca Izmiješajte u povezanu smjesu dobro ocijeđeni i zgnječeni sir, naribane, posoljene i ocijeđene buče, kiselo vrhnje, jaja, malo rastopljenog maslaca i posolite. Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i rastopljenim maslacem, na nju stavite drugu koru i poprskajte samo maslacem, premažite pripremljenim nadjevom tako da dvije trećine kore bude prekriveno, savijte u roladu i stavite u maslacem namazani lim. Ponavljajte dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Sve dobro namažite rastopljenim maslacem, prelijte mješavinom kiselog vrhnja i jaja, ponovno prelijte rastopljenim maslacem, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 40 minuta. Pečenu bučnicu prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta narežite na komade po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2) ‹ Pokupska bučnica najbolji recept Savijača od buče ›

Sastojci:

  • 60 dag tankog tijesta za savijaču
  • 50 dag svježeg kravljeg sira
  • 30 dag naribane buče
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • maslac, sol

Preljev

  • 2 jaja
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 5 dag maslaca

Izmiješajte u povezanu smjesu dobro ocijeđeni i zgnječeni sir, naribane, posoljene i ocijeđene buče, kiselo vrhnje, jaja, malo rastopljenog maslaca i posolite. Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i rastopljenim maslacem, na nju stavite drugu koru i poprskajte samo maslacem, premažite pripremljenim nadjevom tako da dvije trećine kore bude prekriveno, savijte u roladu i stavite u maslacem namazani lim. Ponavljajte dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Sve dobro namažite rastopljenim maslacem, prelijte mješavinom kiselog vrhnja i jaja, ponovno prelijte rastopljenim maslacem, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 40 minuta. Pečenu bučnicu prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta narežite na komade po želji.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)