60 dag tankog tijesta za savijaču
50 dag svježeg kravljeg sira
30 dag naribane buče
2 dl kiselog vrhnja
3 jaja
maslac, sol
Preljev
2 jaja
2 dl kiselog vrhnja
5 dag maslaca
Izmiješajte u povezanu smjesu dobro ocijeđeni i zgnječeni sir, naribane, posoljene i ocijeđene buče, kiselo vrhnje, jaja, malo rastopljenog maslaca i posolite. Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i rastopljenim maslacem, na nju stavite drugu koru i poprskajte samo maslacem, premažite pripremljenim nadjevom tako da dvije trećine kore bude prekriveno, savijte u roladu i stavite u maslacem namazani lim. Ponavljajte dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Sve dobro namažite rastopljenim maslacem, prelijte mješavinom kiselog vrhnja i jaja, ponovno prelijte rastopljenim maslacem, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 40 minuta. Pečenu bučnicu prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta narežite na komade po želji.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
‹ Pokupska bučnica
najbolji recept
Savijača od buče ›
Sastojci:
- 60 dag tankog tijesta za savijaču
- 50 dag svježeg kravljeg sira
- 30 dag naribane buče
- 2 dl kiselog vrhnja
- 3 jaja
- maslac, sol
Preljev
- 2 jaja
- 2 dl kiselog vrhnja
- 5 dag maslaca
Izmiješajte u povezanu smjesu dobro ocijeđeni i zgnječeni sir, naribane, posoljene i ocijeđene buče, kiselo vrhnje, jaja, malo rastopljenog maslaca i posolite. Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i rastopljenim maslacem, na nju stavite drugu koru i poprskajte samo maslacem, premažite pripremljenim nadjevom tako da dvije trećine kore bude prekriveno, savijte u roladu i stavite u maslacem namazani lim. Ponavljajte dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Sve dobro namažite rastopljenim maslacem, prelijte mješavinom kiselog vrhnja i jaja, ponovno prelijte rastopljenim maslacem, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 40 minuta. Pečenu bučnicu prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta narežite na komade po želji.