Savijača s jabukama

recepti_bez_slike
1 kg jabuka 8 dkg šećera 5 dkg masti 5 dkg mrvica cimet rum 3 dkg šećera za posipanje mast za lim za pečenje tijesto za savijaču Priprema: Tijesto za savijaču tanko se razvalja (razvuče), suši, poškropi mašću i stavi nadjev po čitavoj duljini tijesta, a u širini 20 cm.  Jabuke se operu, dobro obrišu i izribaju na ribežu u rezance. Izmiješaju se sa šećerom i doda ruma i cimeta. Tijesto se poškropi mašću, stave jabuke, posipaju mrvice, tijesto savije, stavi u namazan lim, namaže otopljenom mašću i zatim peče. Peče se pola sata, izreže u komade i posipa šećerom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)

Sastojci:

  • 1 kg jabuka
  • 8 dkg šećera
  • 5 dkg masti
  • 5 dkg mrvica
  • cimet
  • rum
  • 3 dkg šećera za posipanje
  • mast za lim za pečenje
  • tijesto za savijaču

Priprema:

Tijesto za savijaču tanko se razvalja (razvuče), suši, poškropi mašću i stavi nadjev po čitavoj duljini tijesta, a u širini 20 cm. 

Jabuke se operu, dobro obrišu i izribaju na ribežu u rezance. Izmiješaju se sa šećerom i doda ruma i cimeta. Tijesto se poškropi mašću, stave jabuke, posipaju mrvice, tijesto savije, stavi u namazan lim, namaže otopljenom mašću i zatim peče. Peče se pola sata, izreže u komade i posipa šećerom.

Prosjek: 3.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)