1 kg jabuka
8 dkg šećera
5 dkg masti
5 dkg mrvica
cimet
rum
3 dkg šećera za posipanje
mast za lim za pečenje
tijesto za savijaču
Priprema:
Tijesto za savijaču tanko se razvalja (razvuče), suši, poškropi mašću i stavi nadjev po čitavoj duljini tijesta, a u širini 20 cm.
Jabuke se operu, dobro obrišu i izribaju na ribežu u rezance. Izmiješaju se sa šećerom i doda ruma i cimeta. Tijesto se poškropi mašću, stave jabuke, posipaju mrvice, tijesto savije, stavi u namazan lim, namaže otopljenom mašću i zatim peče. Peče se pola sata, izreže u komade i posipa šećerom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.5 (+2)
Sastojci:
- 1 kg jabuka
- 8 dkg šećera
- 5 dkg masti
- 5 dkg mrvica
- cimet
- rum
- 3 dkg šećera za posipanje
- mast za lim za pečenje
- tijesto za savijaču
Priprema:
Tijesto za savijaču tanko se razvalja (razvuče), suši, poškropi mašću i stavi nadjev po čitavoj duljini tijesta, a u širini 20 cm.
Jabuke se operu, dobro obrišu i izribaju na ribežu u rezance. Izmiješaju se sa šećerom i doda ruma i cimeta. Tijesto se poškropi mašću, stave jabuke, posipaju mrvice, tijesto savije, stavi u namazan lim, namaže otopljenom mašću i zatim peče. Peče se pola sata, izreže u komade i posipa šećerom.