Tijesto za savijaču
8 dag maslaca
5 dag mrvica
Pola kg rabarbare
12 dag šećera
3 dag grožđica
3 dag masti
3 dag šećera za posipanje
Postupak pripreme
Tijesto za savijaču tanko razvucite i poškropite maslacem na kojem ispržite mrvice. Rabarbara se oguli, izreže u komadiće, te pospite po tijestu sa šećerom. Zatim pospite očišćene grožđice. Tijesto savijte, stavite na namazanu posudu, namažite mašću i stavi peći. Zatim izrežite i pospite šećerom.
Nadjev: oguliti i izrezati rabarbaru, očistiti grožđice, staviti nadjev u tijesto, posuti šećerom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+236)
Sastojci
- Tijesto za savijaču
- 8 dag maslaca
- 5 dag mrvica
- Pola kg rabarbare
- 12 dag šećera
- 3 dag grožđica
- 3 dag masti
- 3 dag šećera za posipanje
Postupak pripreme
Tijesto za savijaču tanko razvucite i poškropite maslacem na kojem ispržite mrvice. Rabarbara se oguli, izreže u komadiće, te pospite po tijestu sa šećerom. Zatim pospite očišćene grožđice. Tijesto savijte, stavite na namazanu posudu, namažite mašću i stavi peći. Zatim izrežite i pospite šećerom.
Nadjev: oguliti i izrezati rabarbaru, očistiti grožđice, staviti nadjev u tijesto, posuti šećerom.