Crikveniški štrudel
Sastojci (za 10 do 12 komada):
- Lisnato tijesto 1 kg
- Jabuke 1 kg
- Kruške 500 g
- Šljive (svježe ili iz kompota) 500 g
- Grožđice 100 g
- Suhe smokve 100 g
- Nasjeckani orasi 100 g
- Cimet
- Vanilin šećer
- Rum
- Korica od limuna
- Šećer 100 g
- Jaja 3 kom.
Način pripreme:
Lisnato tijesto razvaljati i razrezati na 3 savijače debljine 3-4 mm. Na sredinu svake savijače staviti nadjev, krajeve namazati razmućenim jajetom, preklopiti i staviti na lim za pečenje. Cijelu savijaču premazati jajima, izbosti vilicom i peći na 200 stupnjeva. Nadjev: Jabuke, kruške i šljive očistiti, nasjeckati na sitne kockice, dodati grožđice natopljene u rum, nasjeckane smokve i orahe. Začiniti cimetom, vanilin šećerom, koricom od limuna i šećerom.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: cimet / grožđice / jabuke / jaja / korica od limuna / kruške / lisnato tijesto / orasi / rum / šećer / šljive / smokve