Tijesto za savijaču
6 dag maslaca
4 dag šećera
2 žumanjka
25 dag sira
1 dl kiselog vrhnja
korica od limuna
2 bjelanjka (snijeg)
5 dag grožđica
5 dag masti
3 dag šećera
Postupak pripreme
Tijesto za savijaču tanko razvucite, poškropite mašću, a polovicu tijesta namažite ovim nadjevom: maslac, šećer i žumanjke dobro izmiješajte, a zatim dodajte pasirani sir, vrhnje, kosanu koricu od limuna i snijeg. Na nadjev pospite grožđice, tijesto savijte, stavite u namazanu posudu, namažite mašću i stavite peći. Kada je pečeno, izrežite na komade i pospite šećerom.
Tanko razvučeno tijesto poškropite mašću, a polovicu namažite ovim nadjevom:
Margarin, šećer i žumanjke miješajte dok smjesa ne postane pjenasta. Poslije dodajte kosanu koricu od limuna, razmočenu i pasiranu žemlju, vrhnje i snijeg. Na nadjev pospite očišćene grožđice. Tijesto savijte, složite na namazanu posudu, namažie mašću i stavite peći. Kad je pečeno, izrežite i pospite šećerom.
Nadjev: namočiti žemlju, očistiti grožđice, kosati koricu od limuna, pasirati žemlju, miješati žumanjke, šećer, margarin, tući snijeg, dodati žemlju, limun, dodati vrhnje, dodati snijeg, staviti nadjev na tijesto, posuti grožđice.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+152)
Sastojci
- Tijesto za savijaču
- 6 dag maslaca
- 4 dag šećera
- 2 žumanjka
- 25 dag sira
- 1 dl kiselog vrhnja
- korica od limuna
- 2 bjelanjka (snijeg)
- 5 dag grožđica
- 5 dag masti
- 3 dag šećera
Postupak pripreme
Tijesto za savijaču tanko razvucite, poškropite mašću, a polovicu tijesta namažite ovim nadjevom: maslac, šećer i žumanjke dobro izmiješajte, a zatim dodajte pasirani sir, vrhnje, kosanu koricu od limuna i snijeg. Na nadjev pospite grožđice, tijesto savijte, stavite u namazanu posudu, namažite mašću i stavite peći. Kada je pečeno, izrežite na komade i pospite šećerom.
Tanko razvučeno tijesto poškropite mašću, a polovicu namažite ovim nadjevom:
Margarin, šećer i žumanjke miješajte dok smjesa ne postane pjenasta. Poslije dodajte kosanu koricu od limuna, razmočenu i pasiranu žemlju, vrhnje i snijeg. Na nadjev pospite očišćene grožđice. Tijesto savijte, složite na namazanu posudu, namažie mašću i stavite peći. Kad je pečeno, izrežite i pospite šećerom.
Nadjev: namočiti žemlju, očistiti grožđice, kosati koricu od limuna, pasirati žemlju, miješati žumanjke, šećer, margarin, tući snijeg, dodati žemlju, limun, dodati vrhnje, dodati snijeg, staviti nadjev na tijesto, posuti grožđice.
ova savijača od vrhnja je bila pravo osvježenje i ugodna promjena u našem domu. Kad nabavim domaći sir i vrhnje obično krenem radit štruklje,no ova varijanta - aavijača od vrhnja sa šećerom i grožđicama je ugodno razveselila naše nepce.