Skuše s rajčicama
Ako je riba friška i dobra, na roštilju ili žaru mi je bolja nego bilo koji komad mesa. Evo kako spremam skušu.
sastojci:
- 80 dag skuša
- 10 dag maslinova ulja
- 40 dag rajčica
- sol
- papar
- peršin
- 3 limuna
priprema:
očistite skuše, a zatim ulje, sok od dva limuna, papar, sol i sjeckani peršin pomiješajte. Time iznutra i izvana namažite ribu. Skuše pecite na žaru od 6 do 8 minuta sa svake strane. Operite rajčice, narežite na ploške i pred kraj pečenja posložite uz skuše na žar. Pečene skuše servirajte na ugrijanom pladnju s ploškama pečenih rajčica i kriškama limuna.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / skuša
- Sastojci: ulje / skuša / rajčice / peršin / papar / maslinovo ulje / limun