400 g odrezaka tune
25 g slanih kapara
150 g matovilca
50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
Sol i papar, prema ukusu
2 limuna
Priprema:
Narežite ribu na 4 komada. Posolite ih i popaprite s obiju stana pa stavite u lagano nauljen lim za pečenje. Ogulite koru s limuna i ogulite bijelu kožicu. Radeći iznad zdjele kako biste sačuvali limunov sok, nožem izrežite membrane s kriški limuna, tako da ostane samo čisti plod. Sačuvajte limun i limunov sok. Narežite kriške limuna na kockice. Dobro isperite kapare. Prekrijte tunu narezanim limunom i kaparima. Prelijte polovicom limunova soka i poškropite s malo ekstradjevičanskoga maslinova ulja. Pecite ribu na 180 °C. Ako postane previše suha, prekrijte je folijom. Pomiješajte ostatak limunova soka i ulja te dodajte sol i papar prema ukusu. Pomiješajte matovilac s preljevom od limuna i ulja pa poslužite uz ribu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+1)
Sastojci:
- 400 g odrezaka tune
- 25 g slanih kapara
- 150 g matovilca
- 50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
- Sol i papar, prema ukusu
- 2 limuna
Priprema:
Narežite ribu na 4 komada. Posolite ih i popaprite s obiju stana pa stavite u lagano nauljen lim za pečenje. Ogulite koru s limuna i ogulite bijelu kožicu. Radeći iznad zdjele kako biste sačuvali limunov sok, nožem izrežite membrane s kriški limuna, tako da ostane samo čisti plod. Sačuvajte limun i limunov sok. Narežite kriške limuna na kockice. Dobro isperite kapare. Prekrijte tunu narezanim limunom i kaparima. Prelijte polovicom limunova soka i poškropite s malo ekstradjevičanskoga maslinova ulja. Pecite ribu na 180 °C. Ako postane previše suha, prekrijte je folijom. Pomiješajte ostatak limunova soka i ulja te dodajte sol i papar prema ukusu. Pomiješajte matovilac s preljevom od limuna i ulja pa poslužite uz ribu.