Složenac od heljde i mljevenog mesa
Sastojci:
- 45 dag heljdine kaše
- 30 dag mljevenog miješanog mesa
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 2 rajčice
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 5 dag naribanog sira trapista
- 2 grančice peršinovog lista
- maslac, vegeta, papar, sol
Priprema:
Heljdinu kašu dobro operite, stavite je u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 30 minuta a zatim je ocijedite. Posebno na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak i oguljene i na komadiće narezane rajčice, malo zajedno popržite a zatim dodajte mljeveno meso. Pirjajte sve zajedno uz podlijevanje malo tople vode da se meso potpuno ispirja, pa umiješajte nasjeckani peršinov list. Zatim u prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima kuhanu heljdu i pirjano mljeveno meso. Sve zalijte mješavinom kiselog vrhnja, jaja, soli i vegete. Odozgo poslažite komadiće maslaca i pospite naribanim sirom. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri zapecite oko 15 minuta.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 5
- Vaše oznake (tagovi): složenac
- Sastojci: rajčice / peršinov list / papar / mljeveno meso / maslac / luk / kiselo vrhnje / jaja / heljdina kaša / češnjak