Smuđ u umaku od vina

recepti_bez_slike
1 smuđ od 1,20 kg 3 žumanca l dl kiselog vrhnja 2,5 dl bijelog vina l svežnjić povrća za juhu 1 manji kiseli krastavac 1 limun 1 lovorov list 2 grančice peršinovog lista papar sol maslac Priprema: Ribu očistite, operite i poprskajte limunovim sokom. U širu posudu ulijte vodu, stavite na vatru, pa kada zakipi posolite je i dodajte narezano povrće. Zatim povrće kuhajte dok posve ne omekša, a onda stavite ribu i lovorov list. Na laganoj vatri kuhajte oko pola sata. U međuvremenu pripravite umak: pjenasto umutite žumanca, posolite ih, dodajte malo zagrijano vino i limunov sok. Sve dobro izmiješajte pa na laganoj vatri kuhajte da dobijete gustoću umaka. Tada dodajte zgnječeno povrće koje se kuhalo s ribom, na kockice narezani kiseli krastavac, kiselo vrhnje i nasjeckani peršinov list i lagano izmiješajte. Kuhanu ribu malo ohladite, oštrim nožem narežite na komade, složite na pladanj i prelijte zagrijanim maslacem pomiješanim s paprom. Umak poslužite u posebnoj posudici.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)
Oduvijek ste željeli napraviti smuđ u vinu a da bude ukusan kao u restoranu?! To sam i ja željela godinama, dok nisam pronašla ovaj recept. Zato sada moji ukućani kao i gosti nemoraju kad se zažele smuđa u restić, nego se samo najave koji dan ranije

Sastojci:

  • 1 smuđ od 1,20 kg
  • 3 žumanca
  • l dl kiselog vrhnja
  • 2,5 dl bijelog vina
  • l svežnjić povrća za juhu
  • 1 manji kiseli krastavac
  • 1 limun
  • 1 lovorov list
  • 2 grančice peršinovog lista
  • papar
  • sol
  • maslac

Priprema:

Ribu očistite, operite i poprskajte limunovim sokom. U širu posudu ulijte vodu, stavite na vatru, pa kada zakipi posolite je i dodajte narezano povrće. Zatim povrće kuhajte dok posve ne omekša, a onda stavite ribu i lovorov list. Na laganoj vatri kuhajte oko pola sata. U međuvremenu pripravite umak: pjenasto umutite žumanca, posolite ih, dodajte malo zagrijano vino i limunov sok. Sve dobro izmiješajte pa na laganoj vatri kuhajte da dobijete gustoću umaka. Tada dodajte zgnječeno povrće koje se kuhalo s ribom, na kockice narezani kiseli krastavac, kiselo vrhnje i nasjeckani peršinov list i lagano izmiješajte. Kuhanu ribu malo ohladite, oštrim nožem narežite na komade, složite na pladanj i prelijte zagrijanim maslacem pomiješanim s paprom. Umak poslužite u posebnoj posudici.

 

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)