Srneći kotleti s povrćem

Autor: antonella   (palac x 6359) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
4 srneća kotleta 2 dl kiselog mlijeka 5 dag suhe slanine 1 glavica luka 1 mrkva 1 peršinov korijen 1 paprika babura 2 dl kiselog vrhnja 1 dl crnog vina peršinov i celerov list ulje vegeta sol brašno  priprema: Smeće kotlete, koji su prije, preliveni kiselim mlijekom, odležali 24 sata na hladnom mjestu, operite i osušite, uvaljajte u brašno, pa na zagrijanom ulju popržite s jedne i druge strane. Zatim ih izvadite iz posude i držite na toplom mjestu. Na istoj masnoći popržite slaninu narezanu na kockice i nasjeckani luk, dodajte očišćenu i narezanu mrkvu, peršinov korijen i papriku, zajedno malo popržite, posolite, pospite vegetom i metnite popržene kotlete. Zalijte vinom i istom količinom vode i pirjajte da meso posve omekša. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckanim peršinovim i celerovim listom. Poslužite uz valjuške od krumpirova tijesta, prelivene zagrijanim maslacem i posutim poprženim mrvicama.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+949)
Pričao meni uvijek moj pokojni deda lovac kako je srnetina bila kraljevsko jelo, zbog ukusa i vještine ulova. U čast njemu, uvijek sada srneće kotlete spremam prema njegovim naputcima

Sastojci:

  • 4 srneća kotleta
  • 2 dl kiselog mlijeka
  • 5 dag suhe slanine
  • 1 glavica luka
  • 1 mrkva
  • 1 peršinov korijen
  • 1 paprika babura
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 dl crnog vina
  • peršinov i celerov list
  • ulje
  • vegeta
  • sol
  • brašno

 priprema:

Smeće kotlete, koji su prije, preliveni kiselim mlijekom, odležali 24 sata na hladnom mjestu, operite i osušite, uvaljajte u brašno, pa na zagrijanom ulju popržite s jedne i druge strane. Zatim ih izvadite iz posude i držite na toplom mjestu. Na istoj masnoći popržite slaninu narezanu na kockice i nasjeckani luk, dodajte očišćenu i narezanu mrkvu, peršinov korijen i papriku, zajedno malo popržite, posolite, pospite vegetom i metnite popržene kotlete. Zalijte vinom i istom količinom vode i pirjajte da meso posve omekša. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckanim peršinovim i celerovim listom. Poslužite uz valjuške od krumpirova tijesta, prelivene zagrijanim maslacem i posutim poprženim mrvicama.

 

Prosjek: 4 (+949)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)