Rezanci sa slaninom na lugarski način
Sastojci:
- 40 dag širokih rezanaca
- 20 dag mesnate suhe slanine
- 4 žlice naribanog domaćeg suhog sira
- mljevena crvena paprika (poluljuta)
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- sol
Priprema:
Rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijano ulje, prethodno poprženo na kratko s mljevenom paprikom, i izmiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. U međuvremenu na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice. Dodajte je kuhanim rezancima, pospite naribanim sirom i nasjeckanim peršinovim listom i na vatri lagano izmiješajte, a potom istresite u duboku zdjelu. Poslužite uz salatu od maslačka.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): lugarsko jelo / rezanci
- Sastojci: mljevena crvena paprika / peršinov list / rezanci / sir / slanina / sol / ulje
Odličan predlog za sjutrašnji ručak.Zahvaljujem
hvala na prijedlogu isprobat ću danas za ručak..:-)