Štrudla
Odlična kombinacija, vjerujem da većina vas još nije probala.
Mojima doma je draža od obične štrudle.
Sastojci za nadjev:
- 4 jaja
- 2 čvrsta jogurta
- 1 kiselo vrhnje (plavo)
- 1 prašak za pecivo
- 1 čaša ulja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša griza
Postupak:
Sve sastojke zajedno izmiksati. Namazati kore za štrudlu po dvije, a na treću do polovice staviti višnje (ili drugo voće), a potom zarolati. Prije pečenja na role staviti listiće putra.
- Sastojci: voće / kiselo vrhnje / jaja / jogurt / griz / prašak za pecivo
Pozdrav, da, moće za sve kombinacije tj punjenje štrudli...
Za fil od maka stavite mlijeko sa šećerom da provrije pa onda dodajte mljeveni mak. Miješajte ali baš neprestano, kuhajte dok se ne zgusne onako, a zatim sklonite s vatr. Dodajte sad oprano i iscijeđeno suvo grožđe, med i margarin. Jesam sve jasno napisala?
Ovo je recept za sve vrste štrudla, kao neki osnovni ili?
Ima netko savjet za fil od maka?
POzdrav... Super mi zvuči ova štrudla...Sa kojim ste sve nadjevom radili štrudlu po ovom receptu? Čini mi se stvarno super, nekako mi je baš odvukla pažnju...
ali nebi baš sa višnjama pravila...i koliko otprilike treba višanja? nije tu navedeno...cca bar. Nisam se baš u životu napekla kolača, štrudli, pa bolje da sve pitam..