Svibanjska torta
Sastojci
- 4 jaja
- 2 žumanjka
- korica od limuna
- 14 dkg šećera
- 10 dkg brašna
- 6 dkg maslaca
Postupak pripreme
Jaja, žumanjke, usitnjenu koricu od limuna i šećer tucite na vatri dok smjesa ne postane gusta. Zatim ju maknite s vatre i dalje tucite dok se ne ohladi; onda umiješajte brašno i otopljeni maslac. Smjesu stavite u namazani i posuti oblik i polagano pecite. Kad se torta ohladi, razrežite ju, nadjenite i premažite kremom te ukrasite s jagodama.
Za kremu tucite slatko vrhnje, dodajte šećer i pasirane jagode.
Krema:
- Četvrtina litre slatkog vrhnja
- 5 dkg šećera
- 10 dkg pasiranih jagoda
- jagode za ukras
Krema: očistiti, pasirati jagode, tući vrhnje, umiješati jagode i šećer.
- Vaše oznake (tagovi): torte i slastice
- Sastojci: vrhnje / slatko vrhnje / šećer / maslac / korica od limuna / jaja / jagode / brašno