Svinjska jetra s kiselim vrhnjem
Zvuči vam pomalo čudno? Ali, ukusno jelo…Omekšajte jetru, potopite ju prije pripreme u hladno mlijeko, i slijedite recept…
Sastojci:
- 40 dag jetre
- 2 glavice luka
- 1 režanj češnjaka
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 žličica senfa
- 1 žlica brašna
- 1 dl mlijeka
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- vegeta
- sol
Priprema:
Jetru operite, narežite na tanke odreske, potopite u hladno mlijeko i ostavite oko pola sata. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, zatim dodajte narezanu jetru i zajedno pržite oko 10 minuta. Tada dodajte kiselo vrhnje razmućeno s brašnom i senfom, posolite, pospite vegetom, nasjeckanim i zgnječenim češnjakom i nasjeckanim peršinovim listom. Zajedno kratko propirjajte. Ovako pripravljena jetra najbolje prija s heljidinim žgancima.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): svinska jetra / svinjsko jelo / mesno jelo
- Sastojci: vrhnje / vegeta / ulje / sol / senf / peršinov list / mlijeko / luk / Jetra / češnjak / brašno