Svinjska jetra s kiselim vrhnjem

Autor: brokula   (palac x 5159) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
40 dag jetre 2 glavice luka 1 režanj češnjaka 2 dl kiselog vrhnja 1 žličica senfa 1 žlica brašna 1 dl mlijeka 2 grančice peršinovog lista ulje vegeta sol Priprema: Jetru operite, narežite na tanke odreske, potopite u hladno mlijeko i ostavite oko pola sata. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, zatim dodajte narezanu jetru i zajedno pržite oko 10 minuta. Tada dodajte kiselo vrhnje razmućeno s brašnom i senfom, posolite, pospite vegetom, nasjeckanim i zgnječenim češnjakom i nasjeckanim peršinovim listom. Zajedno kratko propirjajte. Ovako pripravljena jetra najbolje prija s heljidinim žgancima.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3)
Zvuči vam pomalo čudno? Ali, ukusno jelo…Omekšajte jetru, potopite ju prije pripreme u hladno mlijeko, i slijedite recept…

Sastojci:

  • 40 dag jetre
  • 2 glavice luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica brašna
  • 1 dl mlijeka
  • 2 grančice peršinovog lista
  • ulje
  • vegeta
  • sol

Priprema:

Jetru operite, narežite na tanke odreske, potopite u hladno mlijeko i ostavite oko pola sata. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, zatim dodajte narezanu jetru i zajedno pržite oko 10 minuta. Tada dodajte kiselo vrhnje razmućeno s brašnom i senfom, posolite, pospite vegetom, nasjeckanim i zgnječenim češnjakom i nasjeckanim peršinovim listom. Zajedno kratko propirjajte. Ovako pripravljena jetra najbolje prija s heljidinim žgancima.

 

Prosjek: 4.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)