jedna teleća koljenica, manje veličine
25 dag raznih (miješano) gljiva
10 dag lučica
jedna mrkva
žličica senfa
1 dl bijelog vina
1 dl kis. vrhnja
svježi peršin
ulje, papar i sol
Priprema:
Kao prvo. operite dobro koljenicu i razrežite je poprečno cca po pet centimetara. Stavite na uzavrelo ulje i popržite sa svih strana. Dalje pirjajte dolijevajući mlaku vodu sve dok meso ne postane potpuno mekano.
U drugoj posudi popržite lučice koje ste prethodno očistili, te dodajte naribanu mrkvu. Gljive očistite i operite, te ih narežite na tanje ploškice. Dodajte i gljive zajedno s mrkvom. Sve skupa začinite sa soli i paprom.
Pirjajte uz zalijevanje vodom i vinom dok se sve ne omekša. Dodajte senf i kiselo vrhnje, meso koje ste pripremili u drugoj posudi i posipajte nasjeckanim peršinom.
Uz ovo jelo preporučam rižu za prilog i neku od zelenih salata.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+961)
Teleća koljenica i gljive - sjajna kombinacija! Za prste polizati :)
Potrebni sastojci:
- jedna teleća koljenica, manje veličine
- 25 dag raznih (miješano) gljiva
- 10 dag lučica
- jedna mrkva
- žličica senfa
- 1 dl bijelog vina
- 1 dl kis. vrhnja
- svježi peršin
- ulje, papar i sol
Priprema:
Kao prvo. operite dobro koljenicu i razrežite je poprečno cca po pet centimetara. Stavite na uzavrelo ulje i popržite sa svih strana. Dalje pirjajte dolijevajući mlaku vodu sve dok meso ne postane potpuno mekano.
U drugoj posudi popržite lučice koje ste prethodno očistili, te dodajte naribanu mrkvu. Gljive očistite i operite, te ih narežite na tanje ploškice. Dodajte i gljive zajedno s mrkvom. Sve skupa začinite sa soli i paprom.
Pirjajte uz zalijevanje vodom i vinom dok se sve ne omekša. Dodajte senf i kiselo vrhnje, meso koje ste pripremili u drugoj posudi i posipajte nasjeckanim peršinom.
Uz ovo jelo preporučam rižu za prilog i neku od zelenih salata.