Teleća pjenica s pistaciom
Lijepih boja i još ljepšeg okusa.
SASTAV:
- 40dag teleće plećke
- 8dag pršuta
- 10dag pistacija
- 5dag mrkve
- 5dag poriluka
- 5dag kapule
- 2dag peršina
- 0.5dcl slatkog vrhnja
- 10dag maslaca
- 2dag želatine
- začini
PRIGOTOVLJAVANJE:
Na masnoći popržiti isječenu teleću plećku, dodati očišćeno začinsko povrće. Pirjati dok ne omekša. Dodati začine i maknuti s vatre. Prohlađeno meso izmiksati,dodati maslac, natopljenu želatinu i pri kraju blago blanširani pistacio kojeg smo grubo nasjeckali. U gotovu pjenicu dodati napola utučeno sl.vrhnje. Kalup odabrati po želji te ga obložiti tankim fetama pršuta koje se 1/3 preklapaju, napuniti pjenicom do vrha te prekriti pršutom. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi. Poslužiti kao hladno predjelo.