Teleće srce u kiselom vrhnju
Sastojci:
- 2 teleća srca
- 1 glavica luka
- 2 režanj češnjaka
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- vegeta
- papar
- sol
Priprema:
Srca operite i odstranite im žile pa ih u posoljenoj vodi skuhajte napola. Tada ih narežite na tanje ploške. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte narezana srca i zajedno popržite 5 minuta. Tada dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, zalijte vodom i pirjajte da srca posve omekšaju. Po potrebi zalijte toplom vodom. Zgotovljeno jelo posolite, popaprite i pospite vegetom. Dodajte kiselo vrhnje i nasjeckani peršinov list i kratko prokuhajte.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 2
- Vaše oznake (tagovi): teleće srce u vrhnju / mesno jelo
- Sastojci: teleće srce / sol / peršinov list / papar / luk / kiselo vrhnje / češnjak / ulje / vegeta