2 teleća bubrega
2 režnja češnjaka
1 limun
3 grančice peršinovog lista
2 žlice maslaca
ulje
vegeta
papar
sol
ocat
Priprema:
Bubrege operite i odstranite im svu masnoću. Potopite ih u zakiseljenu vodu 2 sata da se odstrani njihov neugodan miris. Tada ih narežite na tanke ploške. Na mješavini maslaca i ulja popržite bubrege 5 minuta. Dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i nasjeckani peršinov list. Pospite vegetom i pirjajte još 2-3 minute. Zatim bubrege posolite i popaprite i prelijte limunovim sokom. Poslužite npr uz kuhane mahune pripravljene na salatu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.3 (+3)
Sastojci:
- 2 teleća bubrega
- 2 režnja češnjaka
- 1 limun
- 3 grančice peršinovog lista
- 2 žlice maslaca
- ulje
- vegeta
- papar
- sol
- ocat
Priprema:
Bubrege operite i odstranite im svu masnoću. Potopite ih u zakiseljenu vodu 2 sata da se odstrani njihov neugodan miris. Tada ih narežite na tanke ploške. Na mješavini maslaca i ulja popržite bubrege 5 minuta. Dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i nasjeckani peršinov list. Pospite vegetom i pirjajte još 2-3 minute. Zatim bubrege posolite i popaprite i prelijte limunovim sokom. Poslužite npr uz kuhane mahune pripravljene na salatu.
Bijeli bubrezi nisu iz mozga, mada mnoge žene kažu da muškarci razmišljaju nečim pored njih... :D
- procitao sam neku bedastocu - BJELI BUBREZI-afrodizijak, nerazumijem, kako cu se ponasati kada budem jeo jelo pripremljeno od MOZGA, hocu li biti pamjetniji