Teleći jezik s hrenom
Sastojci:
- 1 teleći jezik
- 1 glavica luka
- vezica povrća za juhu
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 žlica naribanog hrena
- 1 limun
- 1 lovorov list
- 4 zrna papra
- sol
- 1 žličica šećera
Priprema:
Jezik operite, stavite u hladnu vodu 2 sata, a zatim ga izvadite iz vode, uvaljajte u krupnu sol i ostavite da stoji na hladnom još 2-3 sata. Tada ga operite i obrišite. Stavite ga u prikladnu posudu u hladnu vodu, dodajte narezano povrće, lovorov list i papar pa kuhajte da jezik i povrće posve omekšaju. Zatim kuhani jezik izvadite iz vode, ogulite i narežite na tanke ploške. Na pladanj stavite skuhano povrće, preko njega složite narezani jezik i sve prelijte kiselim vrhnjem u koji je umiješan hren, šećer i limunov sok. Poslužite uz pire od krumpira.
- Sastojci: lovorov list / krumpir / kiselo vrhnje