gotova beze kora ili za njezinu pripremu
6 bjelanjaka
35 dag sitnog šećera
1 žlica gustina
žličica soka od limuna
Krema
500 ml slatkog vrhnja za šlag
5 dag sitnog šećera
jagode
kivi
ananas
mango
Priprema:
Ako se uzme gotova kora bijeli ukrasi su od šlaga.
6 bjelanjaka ugrijte na sobnoj temperaturi. Nikako ne smiju taj čas biti izvađeni iz hladnjaka. Lagano ih promiješajte i postupno dodajte šećer. Ako pjena nije dovoljno gusta, možete dodati nekoliko kapi kipuće vode. Na kraju kapnite malo soka od limuna.
Na papiru za pečenje pažljivo u obliku kruga nanesite smjesu, a po rubovima od iste smjese napravite puslice. Češće se odmah pomoću vrećice za štrcanje na papiru napravi podloga u obliku puža s malim rubnim ukrasom. Peče se oko 2 sata na 110 - 120°C. Tijekom pečenja potrebno je pećnicu nekoliko puta otvoriti i prozračiti da iziđe vlaga. Pazite da se smjesa suši i da ne požuti.
Pečenu i ohlađenu tortu ukrasite neposredno prije posluživanja, i to raznim voćem. Budući da je to novozelandski i australski specijalitet, najčešće se koriste kivi, mango, ananas i jagode.
Okolo se prostor ispuni šlagom, poslažu se jagode, ananas i mango i po želji sve ukrasi šlagom. Torta je brzo gotova, dekorativna je i dopušta maštovitim kućanicama razne kombinacije. Često se od bjelanjaka naprave dodatne male tortice promjera 6 - 7 cm. Beze kore neukrašene se mogu dulje čuvati pečene ili po potrebi kupiti u svim slastičarnicama.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+4)
Ova torta često razveseli djecu budući da je šarena i lijepog izgleda.
Podloga
- gotova beze kora ili za njezinu pripremu
- 6 bjelanjaka
- 35 dag sitnog šećera
- 1 žlica gustina
- žličica soka od limuna
Krema
- 500 ml slatkog vrhnja za šlag
- 5 dag sitnog šećera
- jagode
- kivi
- ananas
- mango
Priprema:
Ako se uzme gotova kora bijeli ukrasi su od šlaga.
6 bjelanjaka ugrijte na sobnoj temperaturi. Nikako ne smiju taj čas biti izvađeni iz hladnjaka. Lagano ih promiješajte i postupno dodajte šećer. Ako pjena nije dovoljno gusta, možete dodati nekoliko kapi kipuće vode. Na kraju kapnite malo soka od limuna.
Na papiru za pečenje pažljivo u obliku kruga nanesite smjesu, a po rubovima od iste smjese napravite puslice. Češće se odmah pomoću vrećice za štrcanje na papiru napravi podloga u obliku puža s malim rubnim ukrasom. Peče se oko 2 sata na 110 - 120°C. Tijekom pečenja potrebno je pećnicu nekoliko puta otvoriti i prozračiti da iziđe vlaga. Pazite da se smjesa suši i da ne požuti.
Pečenu i ohlađenu tortu ukrasite neposredno prije posluživanja, i to raznim voćem. Budući da je to novozelandski i australski specijalitet, najčešće se koriste kivi, mango, ananas i jagode.
Okolo se prostor ispuni šlagom, poslažu se jagode, ananas i mango i po želji sve ukrasi šlagom. Torta je brzo gotova, dekorativna je i dopušta maštovitim kućanicama razne kombinacije. Često se od bjelanjaka naprave dodatne male tortice promjera 6 - 7 cm. Beze kore neukrašene se mogu dulje čuvati pečene ili po potrebi kupiti u svim slastičarnicama.