Torta "Medeno srce"
Sastojci:
- čaša vode (3 dl)
- čaša šećera (3 dl)
- čaša ulja (3 dl)
- 3 žlice džema
- 1 žlićica cimeta
- čaša brašna (3 dl)
- 1 žlićica sode bikarbone
- voće (višnje, malina, jagoda, banana ili po želji)
- slatko vrhnje za šlag 1/2 l
Sastojci za glazuru:
- 3 dl vode
- 3dl šećera
- 3 žlice kakaa
- malo margarina oko 3dk.g
- sok od marelice
- džem od marelice
Priprema:
Mikserom izmješajte vodu, šećer, ulje, džem i cimet oko 5min. pa onda ostavite masu da stoji jedan sat .
Kad odstoji dodajte prosijano brašno i sodu bikarbonu promiksajte oko 5 min. pa stavite peći oko 20 min. na 180-200 stupnjeva. (Peku se dvije kore). Svaku koru poprskajte sa sokom od marelice, donju koru premažite sa džemom pa dodajte ukuhano ili sviježe voće po ukusu. Pritisnite drugom korom i odozgo prelijte kakao glazurom, odozgo opet složite voće i ukrasite šlagom.
Ovaj recept se može koristiti i kao recept za medene kocke, ali u tom slučaju ne koristite voće već kore premažete sa džemom i prelijete kakao glazurom pa režete na manje štangle ili kocke.
Probajte oba dvije varijante, a možete i sami nešto dodati, važna je osnova.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): valentinovo
- Sastojci: banana / cimet / kakao / kore / marelice / slatko vrhnje / sok / ulje