Torta od sira
Ova torta mogla bi se zvati božanstvena torta.
Sastojci:
Tijesto:
- 20 dag brašna
- 7 dag maslaca
- 5 dag šećera
- 1 žumanjak
Nadjev:
- 1/2 kg sira
- 2 žumanjka
- 10-15 dag šećera
- limunova korica
- 5 bjelanjaka
- 15 dag šećera
Priprema:
Od brašna, maslaca, šećera i žumanjaka zamijesite prhko tijesto. Stavite ga u oblik za tortu i rukom izjednačite da pokrije dno, pa ga pecite do polovice na temperaturi od 200°C oko 15 minuta.
Nadjev: Ocijeđeni sir propasirajte, dodajte izmiješane žumanjke, šećer i limunovu koricu, pa sve dobro promiješajte. Na polupečeno tijesto stavite nadjev od sira i opet stavite peći. Kad je sir očvrsnuo, stavite na njega čvrst snijeg od bjelanjaka i šećera. Vratite u pećnicu na temperaturu od oko 100°C da se snijeg posuši.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): torta / torte / torte i slastice
- Sastojci: brašno / jaja / korica limuna / maslac / šećer / sir
Svaka čast, Vi kao prave slastičarke! Inače sam imala mučenje sa tortom od sira jer sam našla valjda 5 različitih recepata. Isprobala po Vašem, sve komentare uvažila, i samo ću reći bravo i odlično, i dajte nam još koji takav odličan recept. Pogotovo za jednostavne torte!Za nadjev sam malo dodala vanili šećera, drugo sam se sve držala savjeta
Zakon torta, i osvježavajuća i fina i jednostavna i neznam što da još kažem..Najbolje je tortu napraviti dan ranije nego Vam treba, da se ona lijepo malo stisne
Sofi bravo! Isprobano i odlično! Samo nam dajte još takvih dodataka, ovo ide u omiljeni recept, baš Vam hvala. Pozz od Mini
Imam super dodatak receptu, ovu tortu volim najviše na svijetu!!!!Biskvit:-- 24 keksa McVities (ima ih u DM-u i u Mercatoru.
Izmrvimo kekse i stavimo otopljeni maslac te rukom umješamo da dobijemo prhko tijesto.Stavimo ga u kalup za torte i utisnemo,utapkamo rukom. E da, netrebate prije toga mastiti i brašniti kalup. I stavite slobodno malo više sira, oko kg.... Probajte svakako ako još niste napraviti ovu tortu!