Turopoljska pražetina

Sastojci:
- 8 jaja
- 3 žlice kukuruznog brašna
- mast, sol
U dubljoj zdjeli razmutite jaja, dodajte kukuruzno brašno, posolite i izmiješajte. Zatim ovu smjesu ulijte u posudu na zagrijanu mast i miješajući pržite dok se jaja ne stegnu. Gotovu pražetinu istresite na pladanj i vilicom narežite na manje komade. Pražetinu poslužite uz zelenu salatu ili neku drugu salatu po želji.
Savjet: Jaja uvijek razbijajte odvojeno, jedno po jedno, u zasebnoj posudi, kako se ne bi dogodilo da zbog jednog pokvarenog jaja, morate baciti i ostala.
Savjet: Sir je, kao i drugi mliječni proizvodi, vrlo ukusna, hranjiva i lako probavljiva namirnica, a u organizmu se gotovo potpuno iskorištava. Sh: bi trebalo kupovati samo u onoj količini koja će se brzo potrošiti i čuvati na hladnom mjestu, jer većina vrsti nije osobito trajna i stajanjem brzo gubi na kvaliteti.
Savjet: Mast se može čuvati II zatvorenim porculanskim, staklenim ili emajliranim posudama, na hladnome i suhome mjestu. Posude treba povremeno otvoriti da do masti dopre malo svježeg zraka.
Savjet: Jaja držite u hladnjaku ili na nekom drugom hladnom mjestu. Nemojte ih prije toga prati, jer ljuska ima zaštitni sloj koji pomaže da dulje ostanu svježa.
- Sastojci: jaja