Kremaste princes krafne

2 dcl vode 1 dcl ulja 100 g brašna 4 jaja 1 vanilin šećer po želji kakao ( 1 žlica) Za kremu: 1 l mlijeka 200 g brašna 200 g šećera 4 jaja 25 dkg maslaca 2 vanilin šećera po želji kakao ( 1 žlica) Postupak: Vodu zajedno sa uljem zakuhajte, da zakipi, pa pjenjačom umiješajte brašno dok ne bude gusto i dok ne dobije karakterističan sjaj (od ulja ). Maknite smjesu s vatre i potpuno ju ohladite. U ohlađeno uz pomoć miksera umiješajte jedno po jedno jaje, dok smjesa bude potpuno homogena.Po želji dodajte žlicu kakaa. Premjestite tjesto u vrećicu za kreme i na plehu od pećnice koji ste prekrili pek papirom istiskujte hrpice tjesta. Ostavite razmak između svake kako vam se pečenjem i rastom nebi slijepile. Pecite ih na 200 C u zagrijanoj pećnici, 15-tak minuta. Pečene ohladite. Za kremu pomiješajte suhe sastojke brašno i šećer, umiješajte ih u 2 dcl odvojenog mlijeka,dobro izmješajte, ostatak mlijeka stavite kuhati. U zakuhano umiješajte izmješano brašno i šećer. Nakon 10-tak minuta umutite jaja pa ih dodajte smjesi, na laganoj vatri.Sve dobro izmješajte i dodavajte malo po malo maslac. Krema mora biti gušća, ali glatka i bez grudica. Na kraju umiješajte vanilin šećer i po želji kakao ili odvojite pola kreme, pa napravite i bjelu i tamnu kremu. Ohladite ju. Košarice prerežite po pola, pa ih uz pomoć vrećice za kreme sa zvjezdastim nastavkom napunite kremom. Poklopite ih drugom polovicom i pospite šećerom u prahu. U slast! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+4)
Recepti - 4 - Kremaste princes krafne

Potrebno - za biskvitne košarice:

  • 2 dcl vode
  • 1 dcl ulja
  • 100 g brašna
  • 4 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • po želji kakao ( 1 žlica)

Za kremu:

  • 1 l mlijeka
  • 200 g brašna
  • 200 g šećera
  • 4 jaja
  • 25 dkg maslaca
  • 2 vanilin šećera
  • po želji kakao ( 1 žlica)

Postupak:

  1. Vodu zajedno sa uljem zakuhajte, da zakipi, pa pjenjačom umiješajte brašno dok ne bude gusto i dok ne dobije karakterističan sjaj (od ulja ). Maknite smjesu s vatre i potpuno ju ohladite.
  2. U ohlađeno uz pomoć miksera umiješajte jedno po jedno jaje, dok smjesa bude potpuno homogena.Po želji dodajte žlicu kakaa. Premjestite tjesto u vrećicu za kreme i na plehu od pećnice koji ste prekrili pek papirom istiskujte hrpice tjesta. Ostavite razmak između svake kako vam se pečenjem i rastom nebi slijepile. Pecite ih na 200 C u zagrijanoj pećnici, 15-tak minuta. Pečene ohladite.
  3. Za kremu pomiješajte suhe sastojke brašno i šećer, umiješajte ih u 2 dcl odvojenog mlijeka,dobro izmješajte, ostatak mlijeka stavite kuhati. U zakuhano umiješajte izmješano brašno i šećer. Nakon 10-tak minuta umutite jaja pa ih dodajte smjesi, na laganoj vatri.Sve dobro izmješajte i dodavajte malo po malo maslac. Krema mora biti gušća, ali glatka i bez grudica. Na kraju umiješajte vanilin šećer i po želji kakao ili odvojite pola kreme, pa napravite i bjelu i tamnu kremu. Ohladite ju.
  4. Košarice prerežite po pola, pa ih uz pomoć vrećice za kreme sa zvjezdastim nastavkom napunite kremom. Poklopite ih drugom polovicom i pospite šećerom u prahu. U slast!
Prosjek: 4.5 (+4)
Link izvora / potpis autora: http://coolrecepti.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Mari Jana's

Pravila danas i super je!! :)))

2
Slika korisnika Pedovic's

moram vam da ti jednu zamerku, uz svaki recept je jako bitno da postoji slika gotovog jela, ili slatkisa. i ako se recepti ponavljaju, stavljajte redne brojeve, kokos kocke1 , kokos kocke2 itd. pozdrav

3
Slika korisnika admin's

potpuno ste u pravu!