Šparoge (divlje) 2 vezice
Jaja 5 kom.
Maslinovo ulje 50 ml
Ocat 40 ml
Sol i papar po želji
Način pripreme:
Šparoge treba oprati, presaviti ih preko prsta i pustiti da puknu, kako bi se odvojio mekani od tvrdoga dijela. Tvrdi dio se može iskoristiti za kuhanje juhe. Mekani dio izrezati te potom staviti da se 10 minuta kuha u kipućoj posoljenoj vodi. Kad su šparoge skuhane, treba ih procijediti pa isprati pod mlazom hladne vode. Skuhati jaja, oguliti ih i narezati na ploške. U prikladnoj posudi šparoge začiniti uljem, octom, solju i paprom. U drugu posudu poslagati jaja pa šparoge.
Napomena:
Šparoge koje se koriste za salatu se kuhaju u malo vode s malo soli i šećera, da ne izgube na hranjivoj vrijednosti, a poslužuju se hladne.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+653)
Sastojci:
- Šparoge (divlje) 2 vezice
- Jaja 5 kom.
- Maslinovo ulje 50 ml
- Ocat 40 ml
- Sol i papar po želji
Način pripreme:
Šparoge treba oprati, presaviti ih preko prsta i pustiti da puknu, kako bi se odvojio mekani od tvrdoga dijela. Tvrdi dio se može iskoristiti za kuhanje juhe. Mekani dio izrezati te potom staviti da se 10 minuta kuha u kipućoj posoljenoj vodi. Kad su šparoge skuhane, treba ih procijediti pa isprati pod mlazom hladne vode. Skuhati jaja, oguliti ih i narezati na ploške. U prikladnoj posudi šparoge začiniti uljem, octom, solju i paprom. U drugu posudu poslagati jaja pa šparoge.
Napomena:
Šparoge koje se koriste za salatu se kuhaju u malo vode s malo soli i šećera, da ne izgube na hranjivoj vrijednosti, a poslužuju se hladne.