Turopoljska zelena salata sa čvarcima

recepti_bez_slike
25 dag zelene salate 10 dag sitnih čvaraka ulje, ocat, sol Priprema: Zelenu salatu dobro operite i narežite na šire rezance. Zatim je stavite u dublju zdjelu za salatu, posolite, izmiješajte i tako neka odstoji 15 minuta. Čvarke popržite na ulju, zatim ih izvadite a masnoći dodajte 3 žlice octa, pa kada zakipi prelijte preko salate, pospite čvarcima i izmiješajte. Poslužite s kukuruznim žgancima prelivenim zagrijanim kiselim vrhnjem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Ovako to rade u Turopolju, ali smo ju odmah prihvatili i u Zagorju, pogotovo krajem godine za vrijeme kolinja.

Sastojci:

  • 25 dag zelene salate
  • 10 dag sitnih čvaraka
  • ulje, ocat, sol

Priprema:

Zelenu salatu dobro operite i narežite na šire rezance. Zatim je stavite u dublju zdjelu za salatu, posolite, izmiješajte i tako neka odstoji 15 minuta. Čvarke popržite na ulju, zatim ih izvadite a masnoći dodajte 3 žlice octa, pa kada zakipi prelijte preko salate, pospite čvarcima i izmiješajte. Poslužite s kukuruznim žgancima prelivenim zagrijanim kiselim vrhnjem.

Prosjek: 3 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)