Tutti-frutti torta
Sastojci:
- 8 jaja
- 15 dag šećera u prahu
- korica limuna
- rum
- 7 dag čokolade
- 7 dag oguljenih badema
- 7 dag grožđica
- 7 dag datula
- 7 dag smokava
- 7 dag arancina
- 14 dag brašna
- šećer za posipanje
- vanilin-šećer
priprema:
Pjenasto izmiješajte žumanjke i šećer. Dodajte malo ruma, narezanu čokoladu, izrezane bademe, datule, smokve, arancine i grožđice, a na kraju umiješajte naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u namašćeni i pobrašnjeni oblik za torte i pecite na temperaturi od 200°C oko sat i pol. Tortu posipajte šećerom u prahu i vanilin-šećerom. Datule i arancine možete zamijeniti povećanom količinom drugog suhog voća.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): tutti frutti torta / torta / torte i slastice
- Sastojci: vanilin šećer / smokve / šećer u prahu / šećer / rum / korica limuna / jaja / grožđice / datule / čokolada / brašno / bademi / arancin