Ukiseljene masline
Opet sam nešto pokupila od kolegica,isprobala i evo dijelim recept.
Sastojci
- masline
- sol
- komorač
- voda
Priprema
Zelene masline zarezati nožem na 4-5 mjesta.Preliti vodom i 21 dan mijenjati svježu vodu.Nakon toga pripremiti otopinu u kojoj će masline stajati.Količina je ovisna o količini maslina,a sastoji se od 7 dag soli na 1 l vode.
U vruću, zakuhanu vodu staviti masline dodati komorača prema ukusu i rasporediti u teglice koje zatvorite kad se ohladi.
21 dan se mijenja hladna voda.Na kraju se zakuha voda i sol u gore navedenom omjeru i time se preliju masline u teglicama.
ma pre dugo i idalje su slatke nezz zasto uopce stavljate 7 dag secera nna 1 litru ovde
Odlučite se,da li masline idu u hladnu ili vrelu vodu???
Stavljaju se u hladnu vodu.
nisam jos probala trebali ih staviti u vrucu vodu