Ukiseljene šparoge
Iako sam u međuvremenu dobila alergijsku reakciju i sigurno ih više neću jesti,ipak ću s vama podijeliti ovaj recept.Vrlo je jednostavan i neobičan.Prije nekoliko godina sam ga našla u jednom časopisu,probala i ispostavio se punim pogotkom.
Šparoge oprati i izlomiti na komade.Skuhati ih u mješavini bijelog octa(1 l ) i voda (0,5 l ).Nakon 8 minuta kuhanja izvaditi ih,ocijediti i staviti na krpu ili kuhinjski papir da se dobro osuše.
Osušene šparoge složiti u staklenku i zaliti mješavinom običnog i maslinovog ulja,pola-pola.
Poslužiti kao i ukiseljene masline.
Šparoge ili sir?
Ukiseljene šparoge možete poslužiti i na tanjuru sa ovčjim sirom, tako sam pročitala, ali neću to probati!
A te šparoge se stvarno mogu jesti sirove, kuhane, pečene, pirjane, ukiseljene, kako tko voli!Odlična za dijabetičare