Varivo od poriluka

recepti_bez_slike
80 dag krastavaca 4 krumpira 3 struka mladog luka 1 dl kiselog vrhnja 1 žlica brašna 1 žlica limunovog soka 2 grančice kopra ulje vegeta sol Priprema: Krastavce ogulite, operite i narežite na deblje ploške. Krumpir ogulite, operite i izribajte na ribežu za jabuke. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani mladi luk, samo bijeli dio, zatim dodajte narezane krastavce i naribani krumpir, zalijte vodom da sve bude pokriveno i na laganoj vatri kuhajte da povrće potpuno omekša. Tada u kiselo vrhnje umiješajte brašno i dodajte povrću, posolite, pospite vegetom i zajedno prokuhajte oko 5 minuta. Zgotovljeno varivo zakiselite limunovim sokom i pospite nasjeckanim koprom. Ovo lagano jelo možete poslužiti s prženim jajima na oko.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+484)

Sastojci:

  • 80 dag krastavaca
  • 4 krumpira
  • 3 struka mladog luka
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 grančice kopra
  • ulje
  • vegeta
  • sol

Priprema:

Krastavce ogulite, operite i narežite na deblje ploške. Krumpir ogulite, operite i izribajte na ribežu za jabuke. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani mladi luk, samo bijeli dio, zatim dodajte narezane krastavce i naribani krumpir, zalijte vodom da sve bude pokriveno i na laganoj vatri kuhajte da povrće potpuno omekša. Tada u kiselo vrhnje umiješajte brašno i dodajte povrću, posolite, pospite vegetom i zajedno prokuhajte oko 5 minuta. Zgotovljeno varivo zakiselite limunovim sokom i pospite nasjeckanim koprom. Ovo lagano jelo možete poslužiti s prženim jajima na oko.

 

Prosjek: 4 (+484)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Vaše ime, nadimak..'s

U ovom receptu nema poriluka, mozda je greška... Umjesto krastavca treba biti poriluk.
LP