Varivo od poriluka
Sastojci:
- 80 dag krastavaca
- 4 krumpira
- 3 struka mladog luka
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 žlica brašna
- 1 žlica limunovog soka
- 2 grančice kopra
- ulje
- vegeta
- sol
Priprema:
Krastavce ogulite, operite i narežite na deblje ploške. Krumpir ogulite, operite i izribajte na ribežu za jabuke. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani mladi luk, samo bijeli dio, zatim dodajte narezane krastavce i naribani krumpir, zalijte vodom da sve bude pokriveno i na laganoj vatri kuhajte da povrće potpuno omekša. Tada u kiselo vrhnje umiješajte brašno i dodajte povrću, posolite, pospite vegetom i zajedno prokuhajte oko 5 minuta. Zgotovljeno varivo zakiselite limunovim sokom i pospite nasjeckanim koprom. Ovo lagano jelo možete poslužiti s prženim jajima na oko.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): varivo od poriluka
- Sastojci: brašno / grančice kopra / kiselo vrhnje / krastavci / krumpir / limunov sok / mladi luk / sol / ulje / vegeta
U ovom receptu nema poriluka, mozda je greška... Umjesto krastavca treba biti poriluk.
LP