Varivo od svježe repe
Na našim tržnicama se repa uglavnom prodaje naribana i ukiseljena, ali i od svježe repe mogu se pripraviti ukusna domaća jela
Sastojci:
- 30 dag svježe repe
- 1 glavica luka
- 1 mrkva
- 1 korabica
- mali komadić celerova korijena
- 2 krumpira
- 2 žlice brašna
- 3 žlice kiselog vrhnja
- žličica limunova soka
- grančica peršinovog lista
- ulje
- vegeta
- sol
Priprema:
Repu, korabicu, krumpir i celer ogulite a mrkvu ostružite, sve dobro operite i narežite na kockice. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte sve povrće i zajedno kratko pirjajte, a zatim zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri dok sve potpuno ne omekša. Tada posolite, pospite vegetom i umiješajte kiselo vrhnje pomiješano s brašnom. Zajedno kuhajte oko 5 minuta. U zgotovljeno varivo pospite nasjeckanim peršinovim listom i zakiselite limunovim sokom.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): varivo od svježe repe
- Sastojci: vegeta / ulje / sol / repa / peršinov list / mrkva / limunov sok / krumpir / korabica / kiselo vrhnje / celerov korijen / brašno