Voćni vijenac

recepti_bez_slike
25 dag brašna  15 dag margarina  10 dag šećera  malo soli  1 jaje  Priprema: Od svih sastojaka umijesite prhko tijesto i stavite u namašten i pobrašnjen kalup. Rubove uzdignite a dno izbodite vilicom. Pecite 25 min. na 200 C. Ohladite podlogu. (Možete kupiti već gotovu).  Nadjev: 1,5 dl mlijeka  1 žlica brašna  1 žlica šećera  vanilin šećer  Priprema: U 0,5 dl mlijeka umiješajte brašno, šećer i vanilin šećer, ulijte u preostalo zakipjelo mlijeko. Na laganoj vatri zakuhajte neprekidno miješajući. Kad se ohladi izmiješajte kremu šibom za miješanje u glatku smjesu. Stavite na ohlađenu podlogu. Ukrasite kružno raznim šarenim voćem i prelijte svijetlim preljevom ukuhanim prema uputi na vrećici.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Ovo vam može biti temeljni recept za kolač od bilo kojeg voća, koje vam najviše odgovara. Igrajte se okusima i kombinacijama i uživajte u voćnom vijencu.

Tijesto:

  • 25 dag brašna 
  • 15 dag margarina 
  • 10 dag šećera 
  • malo soli 
  • 1 jaje 

Priprema:

Od svih sastojaka umijesite prhko tijesto i stavite u namašten i pobrašnjen kalup. Rubove uzdignite a dno izbodite vilicom. Pecite 25 min. na 200 C. Ohladite podlogu. (Možete kupiti već gotovu). 

Nadjev:

  • 1,5 dl mlijeka 
  • 1 žlica brašna 
  • 1 žlica šećera 
  • vanilin šećer 

Priprema:

U 0,5 dl mlijeka umiješajte brašno, šećer i vanilin šećer, ulijte u preostalo zakipjelo mlijeko. Na laganoj vatri zakuhajte neprekidno miješajući. Kad se ohladi izmiješajte kremu šibom za miješanje u glatku smjesu. Stavite na ohlađenu podlogu. Ukrasite kružno raznim šarenim voćem i prelijte svijetlim preljevom ukuhanim prema uputi na vrećici. 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)