Zapečene srdele s krumpirom
Sastojci:
- 40 dag srdela
- 75 dag krumpira
- 2 režnja češnjaka
- 1/2 dl bijelog vina
- prstohvat ružmarina
- 2 grančice peršinovog lista
- maslinovo ulje
- papar
- sol
Priprema:
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na kolute. Srdele očistite, prorežite i otvorite da budu ravne kao odresci. Unutarnju stranu natrljajte im češnjakom i posolite. Zatim u prikladnu nauljenu posudu slažite krumpir u redove. Svaki red posolite, popaprite, pospite ružmarinom i poprskajte uljem. Srdele poslažite odozgo po krumpiru, vanjskom stranom prema gore. Prelijte mješavinom ulja, vina i vode, ali tek toliko da složenac bude vlažan. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 20 minuta. Prije posluživanja jelo pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite s rajčicama, koje ste ogulili, narezali na 1 cm debele kolutove i posuli naribanim parmezanom.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 1
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / srdele s krumpirom / srdele
- Sastojci: vino / srdele / sol / ružmarin / peršinov list / papar / maslinovo ulje / krumpir / češnjak