Zapečeni grah s mrvicama
Sastojci:
- 50 dag graha
- 4 žlice krušnih mrvica
- 1 lovorov list
- 4 zrna papra
- maslac
- sol
priprema:
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno s lovorovim listom i paprom, a potkraj kuhanja grah posolite. Mrvice popržite na maslacu. Kuhani grah ocijedite, ali ne potpuno, pa ga ulijte u prikladnu maslacem namazanu posudu. Pospite ga poprženim mrvicama i odozgo poslažite listiće maslaca. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 15 minuta. Poslužite toplo uz salatu od crvenog kupusa u koju je umiješana jedna naribana kisela jabuka.
- Vrijeme pripreme: 2 dana
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): zapečeni grah / grah
- Sastojci: sol / papar / maslac / lovorov list / krušne mrvice / grah