Zapečeni grah s mrvicama

recepti_bez_slike
50 dag graha 4 žlice krušnih mrvica 1 lovorov list 4 zrna papra maslac sol priprema: Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno s lovorovim listom i paprom, a potkraj kuhanja grah posolite. Mrvice popržite na maslacu. Kuhani grah ocijedite, ali ne potpuno, pa ga ulijte u prikladnu maslacem namazanu posudu. Pospite ga poprženim mrvicama i odozgo poslažite listiće maslaca. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 15 minuta. Poslužite toplo uz salatu od crvenog kupusa u koju je umiješana jedna naribana kisela jabuka.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+485)

Sastojci:

  • 50 dag graha
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • 1 lovorov list
  • 4 zrna papra
  • maslac
  • sol

priprema:

Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno s lovorovim listom i paprom, a potkraj kuhanja grah posolite. Mrvice popržite na maslacu. Kuhani grah ocijedite, ali ne potpuno, pa ga ulijte u prikladnu maslacem namazanu posudu. Pospite ga poprženim mrvicama i odozgo poslažite listiće maslaca. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 15 minuta. Poslužite toplo uz salatu od crvenog kupusa u koju je umiješana jedna naribana kisela jabuka.

 

Prosjek: 4 (+485)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)