Željeznički kolač

recepti_bez_slike
Biskvit: 12 dag šećera 6 jaja 12 dag brašna korica limuna 2 dag kakaa Krema: 20 dag maslaca 20 dag šećera 2 žumanjka 2 žlice ruma 6 dag čokolade bijela glazura (vidi glazure) Postupak pripreme Smjesu šećera i žumanjaka, kojoj ste dodali naribanu koricu limuna, dobro pjenasto izmiješajte te naizmjence dodajte brašno i čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Polovici tijesta dodajte kakao, a druga polovica ostaje žuta. Svaki dio ispecite posebno u posudi na namašćenom i papiru posutim brašnom. Pečene listove tijesta istresite na navlaženu kuhinjsku krpu i svaki posebno savijte. Ohlađene biskvitne listove premažite kremom, i to svijetli sa čokoladnom kremom, a tamni s bijelom. Zatim složite jedan na drugi, savijte roladu i prelijte bijelom glazurom. Po želji ukrasite čokoladnom kremom. Krema: Pjenasto umiješanom maslacu i šećeru dodajte žutanjke i rum. U polovicu dobivene kreme umiješajte otopljenu čokoladu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+893)

Sastojci

Biskvit:

  • 12 dag šećera
  • 6 jaja
  • 12 dag brašna
  • korica limuna
  • 2 dag kakaa

Krema:

  • 20 dag maslaca
  • 20 dag šećera
  • 2 žumanjka
  • 2 žlice ruma
  • 6 dag čokolade
  • bijela glazura (vidi glazure)

Postupak pripreme

Smjesu šećera i žumanjaka, kojoj ste dodali naribanu koricu limuna, dobro pjenasto izmiješajte te naizmjence dodajte brašno i čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Polovici tijesta dodajte kakao, a druga polovica ostaje žuta. Svaki dio ispecite posebno u posudi na namašćenom i papiru posutim brašnom. Pečene listove tijesta istresite na navlaženu kuhinjsku krpu i svaki posebno savijte.

Ohlađene biskvitne listove premažite kremom, i to svijetli sa čokoladnom kremom, a tamni s bijelom. Zatim složite jedan na drugi, savijte roladu i prelijte bijelom glazurom. Po želji ukrasite čokoladnom kremom.

Krema: Pjenasto umiješanom maslacu i šećeru dodajte žutanjke i rum. U polovicu dobivene kreme umiješajte otopljenu čokoladu.

Prosjek: 4 (+893)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)