Ražnjići od shiitake gljiva ili vrganja
Sastojci:
- gljive, tikvice, luk
- paprika (crvena i žuta)
Umak:
- ½ šalice indijskih oraščića
- ½ šalice vode
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 prstohvat soli
- 2 žličice timijana ili kopra
- 2 češanj češnjaka
- 2 datulje
Marinada:
- shoya umak
- maslinovo ulje
- češnjak u granulama
- začinsko bilje, prema ukusu
Priprema:
Tikvice, gljive, luk i papriku narežite na malo veće kockice. Stavite u posudu i marinirajte 3 – 4 sata povremeno miješajući ili ostavite u hladnjaku cijelu noć. Za marinadu, pomiješajte shoya umak i maslinovo ulje te razne svježe začine, primjerice sitno nasjeckan bosiljak,
timijan, ružmarin, kopar, peršin i češnjak u granulama. Marinirano povrće slažite na štapiće i dehidrirajte ga 4 sata na 42 °C. Za umak, sve sastojke miksajte u blenderu.
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Sirova hrana"
Sirovom hranom do zadovoljstva i zdravlja!
U ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi naći ćete savjete kako obogatiti prehranu sirovom hranom i pripremiti ukusne sirove obroke.
Prehrana sirovom hranom razbistrit će vam um, ispuniti vas oduševljenjem, osnažiti duh, donijeti vam vedrinu i radost. Ona će zaustaviti prijevremeno starenje vašeg organizma i dati vam snage da otjerate bolesti.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: SIROVA HRANA
Recept je preuzet iz knjige "Sirova hrana"
Sirovom hranom do zadovoljstva i zdravlja!
U ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi naći ćete savjete kako obogatiti prehranu sirovom hranom i pripremiti ukusne sirove obroke.
Prehrana sirovom hranom razbistrit će vam um, ispuniti vas oduševljenjem, osnažiti duh, donijeti vam vedrinu i radost. Ona će zaustaviti prijevremeno starenje vašeg organizma i dati vam snage da otjerate bolesti.
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: SIROVA HRANA
- Vaše oznake (tagovi): vegetarijanski
- Sastojci: gljive / datulje / bosiljak / tikvice / ružmarin / maslinovo ulje / luk