Riblji temeljac
Sastojci:
- 1 kilogram pilećih kostiju od svježe bijele ribe, kao što je bakalar ili iverak
- prstohvat soli
- 2 peteljke celera bjelaša s listovima, ugrubo narezana
- prstohvat sušenog timijana
- ½ malog lovorovog lista
- ½ čajne žličice osušenih zrna papra
- 2-3 grančice peršina
Priprema:
Pod hladnom vodom dobro isperite riblje kosti. Stavite ih u veliki lonac za kuhanje juhe zajedno s ostalim sastojcima i zalijte sa tri do 3,5 litre hladne vode. Stavite na najjaču vatru i pustite da zakuha. Pokupite talog s površine. Smanjite vatru i neka sve krčka još 35 do 40 minuta ili sve dok jasno ne osjetite okus ribe u juhi. Ugasite vatru i pustite da temeljac odstoji 10 do 15 minuta. Ocijedite kroz sitno sito. Ohladite i spremite u hladnjak ili odmah iskoristite. Dobit ćete pet do šest šalica.
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Dječja hrana"
Recepti u ovoj knjizi pomno su odabrani i provjereni, tako da savršeno odgovaraju potrebama malog djeteta i dojenčeta. Oni će vam pomoći u navikavanju djeteta na krutu hranu i raznovrsne zdrave namirnice.
Savjeti o prehrani djeteta od rođenja do tri godine, preko 140 recepata na 320 stranica - Naučite pripremati hranu za svoje dijete ili dojenče!
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: DJEČJA HRANA
Recept je preuzet iz knjige "Dječja hrana"
Recepti u ovoj knjizi pomno su odabrani i provjereni, tako da savršeno odgovaraju potrebama malog djeteta i dojenčeta. Oni će vam pomoći u navikavanju djeteta na krutu hranu i raznovrsne zdrave namirnice.
Savjeti o prehrani djeteta od rođenja do tri godine, preko 140 recepata na 320 stranica - Naučite pripremati hranu za svoje dijete ili dojenče!
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: DJEČJA HRANA