za 2 tegle od 1 litre:
paprike narezane na ploške
7,5 dl maslinovog ulja
1 žličica soli
1 grančica ružmarina
par listića kadulje
8 češnjeva češnjaka
1,25 dl bijelog vinskog octa
2,5 dl prirodnog jabučnog octa
ulje za prženje
2 staklenke od 1 litre
Priprema:
Oprane i očišćene paprike narežite na šire ploške. Pomiješajte maslinovo ulje sa solju, ružmarinom, kaduljom i oguljenim česnjakom pa ga postepeno zagrijavajte do oko 90°C. Ohladite i na jako ugrijanome ulju u tavi brzo i jako popržite narezane paprike. Zalijte ih s obje vrste octa, zatim paprike i ocat rasporedite u pripremljene staklenke. Dopunite ih mlakim uljem i odmah zatvorite.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+1)
‹ Salata od pečenih rog paprika
najbolji recept
Sastojci:
za 2 tegle od 1 litre:
- paprike narezane na ploške
- 7,5 dl maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 1 grančica ružmarina
- par listića kadulje
- 8 češnjeva češnjaka
- 1,25 dl bijelog vinskog octa
- 2,5 dl prirodnog jabučnog octa
- ulje za prženje
- 2 staklenke od 1 litre
Priprema:
Oprane i očišćene paprike narežite na šire ploške. Pomiješajte maslinovo ulje sa solju, ružmarinom, kaduljom i oguljenim česnjakom pa ga postepeno zagrijavajte do oko 90°C. Ohladite i na jako ugrijanome ulju u tavi brzo i jako popržite narezane paprike. Zalijte ih s obje vrste octa, zatim paprike i ocat rasporedite u pripremljene staklenke. Dopunite ih mlakim uljem i odmah zatvorite.