VE kruh

Autor: Nataša Martić   (palac x 598) |moji recepti

0
3 čaše integralnog brašna 1 čaša mekinja 1 čaša zobenih pahuljica 1/2 čaše lanenog sjemena 1 kvasac 1/2 čaše sjemena sezama (buće ili suncokreta) 2 žlice kima 4 čaše toplog čaja 2 žlice soli Priprema vegeterijanskog kruha Pomiješati sve sastojke osim čaja. Polako dodavati čaj i dobro promijesiti. Premazati uljem, pokriti krpom i ostaviti da stoji na toplom 2 sata. Promijesiti, staviti u nauljenu tepsiju, pokriti krpom i ostaviti da stoji 1 sat. Peći 1 sat u prethodno zagrijanoj pećnici na 170. Izvaditi toplo, pokriti mokrom krpom i ostaviti da se ohladi. Rezati toplo i koristiti uz slani obrok ili kao sendvič.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Talijanski bijeli kruh najbolji recept Voćni Božićni kruh ›
VE kruh je super probavljiv kruh, pogodan i za vegane (nema jaja, mlijeka, maslaca).
Recepti - 5 - slika

VE-kruh

  • 3 čaše integralnog brašna
  • 1 čaša mekinja
  • 1 čaša zobenih pahuljica
  • 1/2 čaše lanenog sjemena
  • 1 kvasac
  • 1/2 čaše sjemena sezama (buće ili suncokreta)
  • 2 žlice kima
  • 4 čaše toplog čaja
  • 2 žlice soli

Priprema vegeterijanskog kruha

Pomiješati sve sastojke osim čaja.

Polako dodavati čaj i dobro promijesiti.
Premazati uljem, pokriti krpom i ostaviti da stoji na toplom 2 sata.
Promijesiti, staviti u nauljenu tepsiju, pokriti krpom i ostaviti da stoji 1 sat.

Peći 1 sat u prethodno zagrijanoj pećnici na 170.
Izvaditi toplo, pokriti mokrom krpom i ostaviti da se ohladi.

Rezati toplo i koristiti uz slani obrok ili kao sendvič.
 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: http://food.harmony.hr
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)