Orahovo tijesto:
6 žumanjaka
7 žlica šecera
10 dag oraha
3 dag kokosa
4 dag brašna
1/2 praška za pecivo
6 bjelanjaka
Ruzičasto tijesto:
4 žumanjka
3 žlice šecera
2 pudinga od jagode
1/2 praška za pecivo
3 bjelanjka
Krema:
pola litre mlijeka
20 dag šecera
5 žlica oštrog brašna
25 dag margarina
Glazura:
3 rebra cokolade
3 žlice mlijeka
3 žlice šecera
7 dag margarina
Postupak pripreme
Orahovo tijesto: Istuci snijeg od bjelanjaka, dodaj žumanjke, šecer, orahe i kokos te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ispeci na 180∞C.?Ružicasto tijesto: Bjelanjke istuci u cvrsti snijeg, dodaj žumanjke, šecer i puding u prahu pomiješan s praškom za pecivo. Tijesto ispeci u istom kalupu kao i orahovo.?Krema: Šcer i brašno promiješaj sa 1 dl mlijeka. Preostalo mlijeko stavi da zakipi i u mlijeko ulij smjesu od brašna i šecera. Kremu skuhaj i dobro ohladi. U ohladenu kremu dodaj dobro izraden margarin.?Glazura: Od svih sastojaka skuhaj glazuru. Redoslijed slaganja: Na orahovo tijesto stavi pola kreme, zatim ružicasto tijesto i na njega ostatak kreme. Prelij cokoladnom glazurom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- Orahovo tijesto:
- 6 žumanjaka
- 7 žlica šecera
- 10 dag oraha
- 3 dag kokosa
- 4 dag brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 6 bjelanjaka
- Ruzičasto tijesto:
- 4 žumanjka
- 3 žlice šecera
- 2 pudinga od jagode
- 1/2 praška za pecivo
- 3 bjelanjka
- Krema:
- pola litre mlijeka
- 20 dag šecera
- 5 žlica oštrog brašna
- 25 dag margarina
- Glazura:
- 3 rebra cokolade
- 3 žlice mlijeka
- 3 žlice šecera
- 7 dag margarina
Postupak pripreme
Orahovo tijesto: Istuci snijeg od bjelanjaka, dodaj žumanjke, šecer, orahe i kokos te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ispeci na 180∞C.?Ružicasto tijesto: Bjelanjke istuci u cvrsti snijeg, dodaj žumanjke, šecer i puding u prahu pomiješan s praškom za pecivo. Tijesto ispeci u istom kalupu kao i orahovo.?Krema: Šcer i brašno promiješaj sa 1 dl mlijeka. Preostalo mlijeko stavi da zakipi i u mlijeko ulij smjesu od brašna i šecera. Kremu skuhaj i dobro ohladi. U ohladenu kremu dodaj dobro izraden margarin.?Glazura: Od svih sastojaka skuhaj glazuru. Redoslijed slaganja: Na orahovo tijesto stavi pola kreme, zatim ružicasto tijesto i na njega ostatak kreme. Prelij cokoladnom glazurom.