Smjesa:
10 dag margarina
20 dag šećera
3 jaja
3 dag kakaa
15 dag brašna
1/4 vrećice praška za pecivo
2 žlice slatkog vrhnja
Nadjev:
1 limenka kompota od ananasa
4 dl slatkog vrhnja
Glazura:
10 dag čokolade
1 dl kiselog vrhnja, punomasnog
Postupak pripreme
Margarin, šećer i žutanjke pjenasto umiješajte. Dodajte vrhnje i kakao, te naizmjence umješavajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Dobivenu smjesu ispecite u namascenom obliku za torte.?Pečenu tortu prerežite. Jednu polovinu dobro navlažite sokom od ananasa, premažite tučenim slatkim vrhnjem u koje ste umiješali ocijeđeni i na komadiće izrezani ananas.?Drugu polovinu torte prelijte s 2 dl netučenog slatkog vrhnja i prekrijte prvi dio torte. Prelijte tortu čokoladnom glazurom i ukrasite ananasom i šlagom.?»okoladna glazura: čokoladu otopite na pari i malo ohlađenoj dodajte kiselo vrhnje i po želji malo maslaca.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- Smjesa:
- 10 dag margarina
- 20 dag šećera
- 3 jaja
- 3 dag kakaa
- 15 dag brašna
- 1/4 vrećice praška za pecivo
- 2 žlice slatkog vrhnja
- Nadjev:
- 1 limenka kompota od ananasa
- 4 dl slatkog vrhnja
- Glazura:
- 10 dag čokolade
- 1 dl kiselog vrhnja, punomasnog
Postupak pripreme
Margarin, šećer i žutanjke pjenasto umiješajte. Dodajte vrhnje i kakao, te naizmjence umješavajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Dobivenu smjesu ispecite u namascenom obliku za torte.?Pečenu tortu prerežite. Jednu polovinu dobro navlažite sokom od ananasa, premažite tučenim slatkim vrhnjem u koje ste umiješali ocijeđeni i na komadiće izrezani ananas.?Drugu polovinu torte prelijte s 2 dl netučenog slatkog vrhnja i prekrijte prvi dio torte. Prelijte tortu čokoladnom glazurom i ukrasite ananasom i šlagom.?»okoladna glazura: čokoladu otopite na pari i malo ohlađenoj dodajte kiselo vrhnje i po želji malo maslaca.