1/2 kg tankih kora za savijače
4 jaja
4 dl šećera
2 dl ulja
2 dl prezli
1 prašak za pecivo
2 dl vode
30 dag očišćenih višanja (može i iz kompota)
1 vanili šećer
Postupak pripreme
Jaja, ulje i 2 dl šećera izmiksati. Umiješati prezle i prašak. Na dno tepsije složiti četvrtinu kora, premazati dijelom smjese od jaja, rasporediti dio višanja, prekriti korom i ponavljati dok se sve ne potroši s tim da gore moraju biti kore. Ispeći. ?Preljev: prokuhati preostali šećer, vaniliju i vodu. Preljev preliti preko pečene baklave s tim da jedno treba biti vruće , a drugo hladno.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 1/2 kg tankih kora za savijače
- 4 jaja
- 4 dl šećera
- 2 dl ulja
- 2 dl prezli
- 1 prašak za pecivo
- 2 dl vode
- 30 dag očišćenih višanja (može i iz kompota)
- 1 vanili šećer
Postupak pripreme
Jaja, ulje i 2 dl šećera izmiksati. Umiješati prezle i prašak. Na dno tepsije složiti četvrtinu kora, premazati dijelom smjese od jaja, rasporediti dio višanja, prekriti korom i ponavljati dok se sve ne potroši s tim da gore moraju biti kore. Ispeći. ?Preljev: prokuhati preostali šećer, vaniliju i vodu. Preljev preliti preko pečene baklave s tim da jedno treba biti vruće , a drugo hladno.