Baklava od višanja

recepti_bez_slike
1/2 kg tankih kora za savijače 4 jaja 4 dl šećera 2 dl ulja 2 dl prezli 1 prašak za pecivo 2 dl vode 30 dag očišćenih višanja (može i iz kompota) 1 vanili šećer Postupak pripreme Jaja, ulje i 2 dl šećera izmiksati. Umiješati prezle i prašak. Na dno tepsije složiti četvrtinu kora, premazati dijelom smjese od jaja, rasporediti dio višanja, prekriti korom i ponavljati dok se sve ne potroši s tim da gore moraju biti kore. Ispeći. ?Preljev: prokuhati preostali šećer, vaniliju i vodu. Preljev preliti preko pečene baklave s tim da jedno treba biti vruće , a drugo hladno. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 1/2 kg tankih kora za savijače
  • 4 jaja
  • 4 dl šećera
  • 2 dl ulja
  • 2 dl prezli
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dl vode
  • 30 dag očišćenih višanja (može i iz kompota)
  • 1 vanili šećer

Postupak pripreme

Jaja, ulje i 2 dl šećera izmiksati. Umiješati prezle i prašak. Na dno tepsije složiti četvrtinu kora, premazati dijelom smjese od jaja, rasporediti dio višanja, prekriti korom i ponavljati dok se sve ne potroši s tim da gore moraju biti kore. Ispeći. ?Preljev: prokuhati preostali šećer, vaniliju i vodu. Preljev preliti preko pečene baklave s tim da jedno treba biti vruće , a drugo hladno.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)