1 paket gotovih kora za tortu
Krema:
1/2 l slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade
100 g lješnjaka ili sezonsko voće
1/2 l slatkog vrhnja
3 žlice kave
Postupak pripreme
Skuhati 1/2 l slatkog vrhnja dodati u njega kavu i iskidanu čokoladu na manje komade, miješati da se otopi. To se napraviti dan ranije, i staviti u hladnjak da se ohladi . Slijedeći dan masu dobro izmiješati u čvrstu kremu. Lješnjake staviti u vruću pećnicu na 225 stupnjeva 8 minuta. Izvaditi ih iz pećnice na kuhinjsku krpu i dobro istrljajti, da se skine što više ljuski sa lješnjaka. Umiješati čvrsto 1/2 l slatkog vrhnja u šlag. Na tanjur za tortu prvo staviti 1.koru za tortu pa čokoladnu kremu, šlag, pa opet koru,i tako redom. Na zadnju 3. koru rasporedite samo šlag i prepržene lješnjake. Umjesto lješnjaka, Brza čokoladna torta se može posuti i krupno ribanom čokoladom ili sezonskim voćem.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 1 paket gotovih kora za tortu
Krema:
- 1/2 l slatkog vrhnja
- 200 g tamne čokolade
- 100 g lješnjaka ili sezonsko voće
- 1/2 l slatkog vrhnja
- 3 žlice kave
Postupak pripreme
Skuhati 1/2 l slatkog vrhnja dodati u njega kavu i iskidanu čokoladu na manje komade, miješati da se otopi. To se napraviti dan ranije, i staviti u hladnjak da se ohladi . Slijedeći dan masu dobro izmiješati u čvrstu kremu. Lješnjake staviti u vruću pećnicu na 225 stupnjeva 8 minuta. Izvaditi ih iz pećnice na kuhinjsku krpu i dobro istrljajti, da se skine što više ljuski sa lješnjaka. Umiješati čvrsto 1/2 l slatkog vrhnja u šlag. Na tanjur za tortu prvo staviti 1.koru za tortu pa čokoladnu kremu, šlag, pa opet koru,i tako redom. Na zadnju 3. koru rasporedite samo šlag i prepržene lješnjake. Umjesto lješnjaka, Brza čokoladna torta se može posuti i krupno ribanom čokoladom ili sezonskim voćem.