Brza čokoladna torta

recepti_bez_slike
1 paket gotovih kora za tortu Krema: 1/2 l slatkog vrhnja 200 g tamne čokolade 100 g lješnjaka ili sezonsko voće 1/2 l slatkog vrhnja 3 žlice kave Postupak pripreme Skuhati 1/2 l slatkog vrhnja dodati u njega kavu i iskidanu čokoladu na manje komade, miješati da se otopi. To se napraviti dan ranije, i staviti u hladnjak da se ohladi . Slijedeći dan masu dobro izmiješati u čvrstu kremu. Lješnjake staviti u vruću pećnicu na 225 stupnjeva 8 minuta. Izvaditi ih iz pećnice na kuhinjsku krpu i dobro istrljajti, da se skine što više ljuski sa lješnjaka. Umiješati čvrsto 1/2 l slatkog vrhnja u šlag. Na tanjur za tortu prvo staviti 1.koru za tortu pa čokoladnu kremu, šlag, pa opet koru,i tako redom. Na zadnju 3. koru rasporedite samo šlag i prepržene lješnjake. Umjesto lješnjaka, Brza čokoladna torta se može posuti i krupno ribanom čokoladom ili sezonskim voćem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 1 paket gotovih kora za tortu

Krema:

  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 200 g tamne čokolade
  • 100 g lješnjaka ili sezonsko voće
  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 3 žlice kave

Postupak pripreme

Skuhati 1/2 l slatkog vrhnja dodati u njega kavu i iskidanu čokoladu na manje komade, miješati da se otopi. To se napraviti dan ranije, i staviti u hladnjak da se ohladi . Slijedeći dan masu dobro izmiješati u čvrstu kremu. Lješnjake staviti u vruću pećnicu na 225 stupnjeva 8 minuta. Izvaditi ih iz pećnice na kuhinjsku krpu i dobro istrljajti, da se skine što više ljuski sa lješnjaka. Umiješati čvrsto 1/2 l slatkog vrhnja u šlag. Na tanjur za tortu prvo staviti 1.koru za tortu pa čokoladnu kremu, šlag, pa opet koru,i tako redom. Na zadnju 3. koru rasporedite samo šlag i prepržene lješnjake. Umjesto lješnjaka, Brza čokoladna torta se može posuti i krupno ribanom čokoladom ili sezonskim voćem.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)