Carska svinjetina punjena pršutom i lungićem
Sastojci:
- 2,5 kg svnjetine, carskog mesa
- 0,5 kg lungića
- 25 dag pršuta
- 2,5 dl djevičanskog maslinova ulja
- 1 srednja glavica češnjaka
- 1 žličica ružmarina
- 3 lista lovora
- sol
- papar
Priprema:
Kupiti u mesnici četvrtasti komad carskog mesa i najbolje zamoliti mesara da izvadi kosti i hrskavicu. Uzdužno presijeći meso tako da uz kožu ostane deblji dio, oba komada mesa špikati komadima češnjaka (deblji dio malo više) i dobro natrljati začinima. Plitku posudu za pečenje dobro nauljiti pa u nlju položiti prvo tanji dio mesa, pršut izrezati na tanko i pola naslagati preko mesa, lungiće izrezati u trake i poslagati preko pršuta i ostatak pršuta preko lungića. Na Debljem dijelu mesa zarezati kožu u obliku šahovske ploče tako da su koskice veličine dva do tri cm. Sve prekriti debljim komadom mesa, kožom prema gore. Peći na 180 stupnjeva 2-3 sata uz zalijevanje i dolijevanje maslinovog ulja.
- Vaše oznake (tagovi): jela od svinjetine
- Sastojci: pršut / meso