Riba pečena u foliji
Jedan od odličnih načina da riba poprimi arome i bude vrlo ukusna. Osim toga puno suđa ostane čisto .
Sastojci:
- riba
- sol
- limun
- češnjak
- maslinovo ulje
- grančice ružmarina
- krumpir
Priprema:
Ribu očistiti, nasoliti, premazati maslinovim uljem, češnjak izrezati na kolutove,limun također na tanke kolutove, pa svaki kolut još prepoloviti.Krumpir oguliti i izrezati na kolutove,posoliti i politi maslinovim uljem,dobro izmiješati.
Na komad folije (duži od ribe na oba kraja) staviti krumpira,na krumpir staviti ribu.U otvor ribe staviti malo češnjaka 1 komad limuna i malo ružmarina,po ribitakođer staviti iste sastojke i preko svega još nakapati maslinovog ulja.Zatvoriti foliju dobro sa svih strana da pare ne izlaze i prći 30 minuta na 220° C.Poslužiti na foliji.
- Vaše oznake (tagovi): ribe i plodovi mora
- Sastojci: krumpir / limun / maslinovo ulje / riba