3 žutanjka
10 dag šećera
3,5 dag brašna
3,5 dag gustina
3 bjelanjka
1/2 praška za pecivo
Fila:
1/2 l mlijeka
20 dag čokolade
4 žlice šećera
9 listića želatine (ili 4 žlice želatine u prahu)
3 šlag pjene
Nadjev:
3 banane
Postupak pripreme
Izraditi meku, glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih žutanjaka sa šećerom dodajući brašno s praškom za pecivo i razmućen gustin. Na kraju u masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen kalup za torte (model) i peći u zagrijanoj pećnici. Na pečen ohlađen biskvit rasporediti banane. Na banane istresti filu zadržavajući kalup u koje se biskvit pekao. Masa file je rijetka i potreban je kalup da zadrži oblik torte. Ovako spravljenu tortu držati u hladnjaku 3 sata dok fila ne očvrsne. S dobro ohlađene torte skinuti kalup. FILA: Na umjerenoj vatri ukuhavati mlijeko, čokoladu i šećer. U toplu masu umiješati otopljeni želatin u malo hladne vode. Kada se masa ohladi miksajući dodati predhodno izrađene tri šlag pjene.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 3 žutanjka
- 10 dag šećera
- 3,5 dag brašna
- 3,5 dag gustina
- 3 bjelanjka
- 1/2 praška za pecivo
Fila:
- 1/2 l mlijeka
- 20 dag čokolade
- 4 žlice šećera
- 9 listića želatine (ili 4 žlice želatine u prahu)
- 3 šlag pjene
Nadjev:
Postupak pripreme
Izraditi meku, glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih žutanjaka sa šećerom dodajući brašno s praškom za pecivo i razmućen gustin. Na kraju u masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen kalup za torte (model) i peći u zagrijanoj pećnici. Na pečen ohlađen biskvit rasporediti banane. Na banane istresti filu zadržavajući kalup u koje se biskvit pekao. Masa file je rijetka i potreban je kalup da zadrži oblik torte. Ovako spravljenu tortu držati u hladnjaku 3 sata dok fila ne očvrsne. S dobro ohlađene torte skinuti kalup. FILA: Na umjerenoj vatri ukuhavati mlijeko, čokoladu i šećer. U toplu masu umiješati otopljeni želatin u malo hladne vode. Kada se masa ohladi miksajući dodati predhodno izrađene tri šlag pjene.